Skip links

Fredrikstad Energi sponset Cicignon skole med deltakelse i FIRST LEGO League

Den 30. november ble den skandinaviske finalen for FIRST® LEGO® League avholdt i Bodø Spektrum. FIRST® LEGO® League er en kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge i alderen 10 til 16 år. Turneringen er et samarbeid mellom FIRST®, LEGO® Company og Statoils talentutviklingsprogram – «Morgendagens Helter».

Formålet med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap, og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Yrker som er viktige for Fredrikstad Energi.

Oppdragene er tredelte og utfordrer deltakerne innenfor forskning, teknologi og profilering. En viktig del av profileringsoppgaven er å finne sponsorer til å dekke kostnadene lagene har i forbindelse med prosjektet. Fredrikstad Energi sponset Cicignon skole med kr 10.000 for deltakelse i FIRST® LEGO® League. Denne støtten bidro til at to lag kunne stille på den lokale turnering, avholdt på Inspiria Science Senter den 10. november. Ett lag gikk videre til den skandinaviske finalen hvor de konkurrerte mot lag fra Norge, Sverige, Danmark og Færøyene. Det holdt til en 22. plass av totalt 53 lag i teknologioppgaven.

Elevene og lærere som deltok på turneringen forteller at dette har vært «en unik anledning til å få kunnskap på områder som ikke dekkes av skolens læreplan, og deltakerne har fått økt kompetanse og ferdigheter i lagarbeid, kreativ tenking, presentasjonsteknikk og prosjektarbeid, for å nevne noe.»

 

Fredrikstad Energi gratulerer alle deltakere og lærere med vel gjennomført turnering.

Nettside av GP Marked