Skip links

To nye viktige roller i konsernet er fylt

Denne uken ble det klart at Vidar Kristoffersen er ansatt som ny daglig leder i Norgesnett og Sebastian Lervik som ny CFO i Fredrikstad Energi. – Jeg er veldig glad for at vi hadde to så gode kandidater internt, sier administrerende direktør Mona Askmann om nyansettelsene.

 

Det har skjedd mye på kort tid i Fredrikstad Energi-konsernet. På sin tiende dag som ny administrerende direktør kunne Mona Askmann kunngjøre at to interne medarbeidere får nye viktige roller å fylle – Vidar Kristoffersen som ny daglig leder i Norgesnett og Sebastian Lervik som ny CFO i Fredrikstad Energi.

 

Ny daglig leder – med 12 års fartstid i Norgesnett

Mange i konsernet kjenner Vidar Kristoffersen (51) fra før. Kristoffersen kommer fra stillingen som avdelingsleder for nettutvikling for Norgesnett, og har vært en del av ledergruppen siden 2010. Kristoffersen er utdannet sivilingeniør i automasjon og har jobbet i energibransjen siden 1999.

– Jeg ser frem til å ta over etter Mona, som har gjort en strålende jobb i Norgesnett. I tiden som kommer blir det viktig å ta vare på våre dyktige og lojale medarbeidere, yte god kundeservice og holde våre pågående prosjekter i gang, sier Kristoffersen, og forklarer:

– Det er en spennende bransje vi driver virksomhet i. På kort sikt står vi i utfordringer knyttet til høye strømpriser. I tillegg skal vi nå klimamålene og levere nok strøm i tide til kundene våre. Å ha fokus på sikker strømforsyning og god beredskap blir viktig fremover, sier Kristoffersen.

 

Ny CFO i Fredrikstad Energi

Sebastian Lervik (32) kommer fra stillingen som leder for økonomi og virksomhetsstyring i Norgesnett, der han har vært ansatt siden 2021. Nå er han ny CFO i Fredrikstad Energi. Lervik har master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har erfaring innen M&A, private equity, kapitalmarkedstransaksjoner og fornybar energi.

Lervik forteller at han ser frem til sine nye arbeidsoppgaver i konsernet.

– Jeg setter pris på tilliten, og gleder meg til å ta fatt på mulighetene og utfordringene som finnes i Fredrikstad Energi. Det er volatile tider i energibransjen, og jeg ser frem til å videreføre god økonomisk kontroll gitt disse omstendighetene og bidra til å levere på målene til Fredrikstad Energi sammen med resten av teamet, forteller Lervik.

 

I trygge hender

Kristoffersen og Lervik skrev formelt under sine kontrakter mandag denne uken. Begge er allerede i gang med sine nye arbeidsoppgaver.

Administrerende direktør Mona Askmann forteller at hun føler seg trygg på at Norgesnett og Fredrikstad Energi er i trygge hender med ansettelsene av Kristoffersen og Lervik. Hun understreker viktigheten av å tilrettelegge for lønnsom og god vekst i datterselskapene til Fredrikstad Energi.

–  Jeg er veldig glad for at vi hadde to så gode kandidater internt, avslutter Askmann.

 

Nettside av GP Marked