Skip links

Solceller øker mest

Solenergi er den raskest voksende energikilden i verden, når man regner på installert kapasitet – altså hvor mye energi man kan få ut av solcellepanelene. 2016 var et rekordår og i 2017 var økningen på hele 59 prosent!

Det viser en rapport fra Multiconsult og Asplan Viak, skrevet på oppdrag fra Solenergiklyngen, en sammenslutning for solenergibransjen i Norge.

– Det har vært en firedobling av veksten på fire år. Nå kan du ha solceller på taket og på veggene. Det er også utviklere som vil putte det i takmembranen og på toppen av biler, så dette er veldig fleksibel teknologi, sier Trine Kopstad Berentsen, daglig leder i Solenergiklyngen til NRK.

Har du sett videoen av pensjonistparet Knut og Gunn på Hvaler som vant pris hos Enova i 2016 som Norges mest energismarte hus? Se videoen av ekteparet på Hvaler som på egenhånd har funnet frem til løsninger på solceller, solfangere og gulvbåren varme i sitt hus. 

Ifølge rapporten har gjennomsnittsprisene for solkraft sunket med 62 prosent de siste ni årene. Noen som ser ut til å benytte seg av det, er folk som allerede kjører miljøvennlig.
– Et av de selskapene som driver med installasjon nå, har fortalt at man kan spå hvem som ønsker å installere solceller etter hva slags bil de har. Hvis de har elbil, er det ganske sannsynlig, sier seniorforsker Gaute Stokkan i SINTEF til NRK.

Nysgjerrig på hvor mye solceller koster og hva ditt hus kan produsere? Sjekk ut vårt solkart!

Nettside av GP Marked